شروع کار با لاراول – نصب

با ارائه مقاله‌ای در خصوص ترجمه مستندات فارسی Laravel 10 (شروع کار با لاراول – نصب)، در خدمت شما کاربران گرامی وب‌سایت آموزشی لاراول کارا هستیم. امیدواریم که این مطلب برای شما مفید واقع شود. در صورت داشتن هرگونه سوال یا ابهام، لطفاً در قسمت نظرات با ما در ارتباط باشید.

آنچه در این صفحه از لاراول کارا میخوانید:

# معرفی کلی لاراول  ویژگی‌های آن (Meet Laravel)

لاراول یک چارچوب برنامه نویسی وب با نحوه نوشتن کدی شیوا و زیباست. چارچوب وب یک ساختار و نقطه شروع برای ایجاد برنامه شما فراهم می کند، به شما اجازه می دهد که بر روی ایجاد چیزی شگفت‌انگیز تمرکز کنید در حالی که ما جزئیات را برای شما انجام می دهیم.

لاراول با هدف ایجاد تجربه برنامه نویسی وب عالی، ویژگی های قدرتمندی مانند انجام حفظ اعتماد، یک لایه انتزاع پایگاه داده شیوا، صف‌ها و کارهای زمان‌بندی شده، تست واحد و یکپارچه سازی و غیره را فراهم می کند.

فرقی نمیکند که شما در PHP تازه کار هستید یا چندین سال تجربه دارید، لاراول یک چارچوب است که با شما رشد می کند. ما به شما کمک می کنیم تا به عنوان یک توسعه دهنده وب، اولین گام های خود را بردارید و یا به شما کمک می کنیم تا با استفاده از مهارت های خود به سطح بعدی برسید. ما منتظریم ببینیم شما چه چیزی را ایجاد می کنید.

# دلایل انتخاب لاراول برای توسعه وبسایت و یا برنامه (? Why Laravel)

چرا Laravel؟
در حین ساخت برنامه وب، ابزارها و فریم‌ورک‌های متعددی در اختیار شماست. با این حال، ما باور داریم که Laravel برای ساخت برنامه‌های وب Full-stack و مدرن، بهترین گزینه است.

یک فریم‌ورک پیشرفته
لاراول یک فریم‌ورک “پیشرفته” است. به عبارت دیگر، لاراول با شما رشد می‌کند. اگر تازه کارتان را در توسعه وب شروع کرده‌اید، کتابخانه گسترده Laravel از مستندات، راهنماها و آموزش‌های ویدیویی به شما کمک می‌کند تا در مسیر آموزش و توسعه بدون اینکه دچارسردرگمی شوید، پیشرفت کنید.

اگر شما یک توسعه‌دهنده با تجربه هستید، لاراول ابزارهای قویی برای درج وابستگی‌ها، تست واحد، صف‌ها، رویدادهای زمان‌بندی شده و عملیات های دیگر ارائه می‌دهد. لاراول برای ساخت برنامه‌های وب حرفه‌ای بهینه شده است و می‌تواند با بار کاری بالا نیز سازگار باشد.

یک فریم‌ورک قابل مقیاس
لاراول به شدت قابل مقیاس است. برای مقیاس‌پذیری آسان، لاراول از سیستم‌های پنهان‌سازی سریع و پراکنده مانند Redis پشتیبانی می‌کند. به طوری که که برنامه‌های لاراول را می‌توان به سادگی با مقیاس کردن افقی، برای مدیریت صدها میلیون درخواست در ماه به کار گرفت.

اگر نیاز به مقیاس‌پذیری بسیار بالاتر دارید، پلتفرم‌هایی مانند لاراول Vapor به شما اجازه می‌دهند تا برنامه لاراول خود را در تکنولوژی بدون سرور AWS با مقیاس نزدیک به بی‌نهایت اجرا کنید.

فریم‌ورک با محیط جامعه‌محور
لاراول بهترین بسته‌های بومی PHP را ترکیب کرده تا بهترین فریم‌ورک توسعه‌دهندگان دوست و محیط جامعه‌محور را ارائه دهد. دراضافه، هزاران توسعه‌دهنده با استعداد از سراسر جهان به لاراول کمک کرده‌اند. شاید شما هم در آینده یکی از مشارکت‌کنندگان لاراول شوید.

# راه‌اندازی یک پروژه ابتدایی لاراول (Your First Laravel Project)

پروژه اول شما در Laravel

قبل از ایجاد پروژه اول Laravel خود، باید اطمینان حاصل کنید که PHP و Composer روی دستگاه شما نصب شده باشند. اگر شما بر روی سیستم عامل macOS در حال توسعه هستید، می‌توانید PHP و Composer را از طریق Homebrew نصب کنید. همچنین، ما پیشنهاد می‌دهیم که Node و NPM را نیز نصب کنید.

پس از نصب PHP و Composer، شما می‌توانید با استفاده از دستور Composer create-project، یک پروژه Laravel جدید ایجاد کنید:

composer create-project laravel/laravel example-app

یا با نصب Laravel installer به صورت سراسری از طریق Composer، می‌توانید پروژه‌های Laravel جدیدی را ایجاد کنید:

composer global requirelaravel/installer
laravel new example-app

پس از ایجاد پروژه، با استفاده از دستور Artisan CLI serve Laravel، سرور توسعه محلی Laravel راه‌اندازی می‌شود:

cd example-app
php artisan serve

بعد از شروع کار سرور توسعه Artisan، برنامه شما در مرورگر وب شما به آدرس http://localhost:8000 قابل دسترسی است. حال، شما آماده شروع کار در اکوسیستم Laravel هستید.

 

یک راهنمایی ساده و گام به گام، جهت آموزش نصب لاراول 10 برای شما آماده کرده‌ایم که حتماً مطالعه کنید.

 

# استفاده از Docker برای توسعه و اجرای برنامه‌های لاراول (Laravel & Docker)

شروع Laravel با هر سیستم‌عاملی، به سادگی امکان‌پذیر باشد. بنابراین، برای توسعه و اجرای یک پروژه Laravel در دستگاه شما، گزینه‌های مختلفی وجود دارد. اگرچه شما ممکن است در آینده بخواهید این گزینه‌ها را بررسی کنید، Laravel با استفاده از Docker، راه‌حلی داخلی برای اجرای پروژه Laravel شما فراهم کرده است.

Docker یک ابزار برای اجرای برنامه‌ها و سرویس‌ها در “کانتینرهای” کوچک و سبک است که با نرم‌افزار یا پیکربندی نصب شده در دستگاه شما تداخل نمی‌کند. این بدان معناست که شما نیازی به تنظیم یا راه‌اندازی ابزارهای توسعه پیچیده مانند وب سرورها و پایگاه داده‌ها بر روی دستگاه خود ندارید. برای شروع، فقط باید Docker Desktop را نصب کنید.

Laravel Sail یک رابط خط فرمان سبک برای تعامل با پیکربندی پیش فرض Docker Laravel است. Sail نقطه شروع بسیار خوبی برای ساخت یک برنامه Laravel با استفاده از PHP، MySQL و Redis است، بدون نیاز به تجربه قبلی Docker.

# نصب و راه‌اندازی Laravel بر روی سیستم‌عامل macOS لاراول کارا (Getting Started On macOS)

شروع کار در macOS

اگر شما بر روی Mac توسعه می‌دهید و Docker Desktop نصب شده است، می‌توانید با استفاده از یک دستور ساده ترمینال، یک پروژه Laravel جدید ایجاد کنید. به عنوان مثال، برای ایجاد یک برنامه Laravel جدید در یک دایرکتوری به نام “example-app”، می‌توانید دستور زیر را در ترمینال خود اجرا کنید:

curl -s "https://laravel.build/example-app" | bash

البته، شما می‌توانید “example-app” را در این URL به هر چیزی که می‌خواهید تغییر دهید – فقط مطمئن شوید که نام برنامه تنها شامل حروف الفبایی-عددی، خط تیره و آندرلاین باشد. دایرکتوری برنامه Laravel در دایرکتوری اجرای دستور ایجاد می‌شود.

نصب Sail ممکن است چند دقیقه طول بکشد در حالی که کانتینرهای برنامه Sail روی دستگاه محلی شما ساخته می‌شوند.

پس از ایجاد پروژه، می‌توانید به دایرکتوری برنامه بروید و Laravel Sail را شروع کنید. Laravel Sail یک رابط خط فرمان ساده برای تعامل با پیکربندی پیش فرض Docker Laravel فراهم می‌کند:

cd example-app
./vendor/bin/sail up

بعد از راه‌اندازی کانتینرهای Docker برنامه، می‌توانید به برنامه در مرورگر وب خود به آدرس http://localhost دسترسی پیدا کنید.

# نصب و راه‌اندازی Laravel بر روی سیستم‌عامل ویندوز (Getting Started On Windows)

شروع کار در ویندوز

قبل از ایجاد یک برنامه Laravel جدید در دستگاه ویندوزی خود، مطمئن شوید Docker Desktop نصب شده است. سپس، باید مطمئن شوید که Windows Subsystem for Linux 2 (WSL2) نصب و فعال شده است. WSL به شما امکان می‌دهد تا فایل‌های اجرایی باینری لینوکس را به صورت محلی در ویندوز 10 اجرا کنید. راهنمایی برای نصب و فعال‌سازی WSL2 در مستندات محیط توسعه دهندگان Microsoft قابل دسترسی است.

حال، شما آماده ایجاد پروژه Laravel اول خود هستید. ویندوز ترمینال را راه‌اندازی کنید و یک نشست ترمینال جدید برای سیستم عامل لینوکس WSL2 خود ایجاد کنید. سپس، می‌توانید با استفاده از یک دستور ساده ترمینال، یک پروژه Laravel جدید ایجاد کنید. به عنوان مثال، برای ایجاد یک برنامه Laravel جدید در یک دایرکتوری به نام “example-app”، می‌توانید دستور زیر را در ترمینال خود اجرا کنید:

curl -s https://laravel.build/example-app | bash

البته، شما می‌توانید “example-app” را در این URL به هر چیزی که می‌خواهید تغییر دهید – فقط مطمئن شوید که نام برنامه تنها شامل حروف الفبایی-عددی، خط تیره و آندرلاین باشد. دایرکتوری برنامه Laravel در دایرکتورای اجرای دستور ایجاد می‌شود.

نصب Sail ممکن است چند دقیقه طول بکشد در حالی که کانتینرهای برنامه Sail روی دستگاه محلی شما ساخته می‌شوند.

پس از ایجاد پروژه، می‌توانید به دایرکتوری برنامه بروید و Laravel Sail را شروع کنید. Laravel Sail یک رابط خط فرمان ساده برای تعامل با پیکربندی پیش فرض Docker Laravel فراهم می‌کند:

cd example-app
./vendor/bin/sail up

بعد از راه‌اندازی کانتینرهای Docker برنامه، می‌توانید به برنامه در مرورگر وب خود به آدرس http://localhost دسترسی پیدا کنید.

توسعه در WSL2

البته، شما باید قادرباشید تا فایل‌های برنامه Laravel را که در نصب WSL2 ایجاد شده‌اند، تغییر دهید. برای این کار، ما پیشنهاد می‌دهیم از ویرایشگر Visual Studio Code شرکت Microsoft و افزونه اولیه آن برای توسعه از راه دور استفاده کنید.

بعد از نصب این ابزارها، شما می‌توانید با اجرای دستور code. از دایرکتوری اصلی برنامه‌ی خود با استفاده از ترمینال ویندوز، هر پروژه Laravel را باز کنید.

# نصب و راه‌اندازی Laravel بر روی سیستم‌عامل لینوکس (Getting Started On Linux)

شروع کار در لینوکس

اگر شما در حال توسعه روی لینوکس هستید و Docker Compose نصب شده است، می‌توانید با استفاده از یک دستور ساده ترمینال، یک پروژه Laravel جدید ایجاد کنید. به عنوان مثال، برای ایجاد یک برنامه Laravel جدید در یک دایرکتوری به نام “example-app”، می‌توانید دستور زیر را در ترمینال خود اجرا کنید:

curl -s https://laravel.build/example-app | bash

البته، شما می‌توانید “example-app” را در این URL به هر چیزی که می‌خواهید تغییر دهید – فقط مطمئن شوید که نام برنامه تنها شامل حروف الفبایی-عددی، خط تیره و آندرلاین باشد.دایرکتوری برنامه Laravel در دایرکتوری اجرای دستور ایجاد می‌شود.

نصب Sail ممکن است چند دقیقه طول بکشد در حالی که کانتینرهای برنامه Sail روی دستگاه محلی شما ساخته می‌شوند.

پس از ایجاد پروژه، می‌توانید به دایرکتوری برنامه بروید و Laravel Sail را شروع کنید. Laravel Sail یک رابط خط فرمان ساده برای تعامل با پیکربندی پیش فرض Docker Laravel فراهم می‌کند:

cd example-app
./vendor/bin/sail up

بعد از راه‌اندازی کانتینرهای Docker برنامه، می‌توانید به برنامه در مرورگر وب خود به آدرس http://localhost دسترسی پیدا کنید.

# انتخاب سرویس‌های Sail برای توسعه پروژه لاراول (Choosing Your Sail Services)

انتخاب سرویس‌های Sail

هنگام ایجاد یک برنامه Laravel جدید از طریق Sail، شما می‌توانید با استفاده از متغیر رشته‌ای with، سرویس‌هایی را که در فایل docker-compose.yml برنامه جدید شما تنظیم شوند، انتخاب کنید. سرویس‌های موجود شامل mysql، pgsql، mariadb، redis، memcached، meilisearch، minio، selenium و mailpit هستند:

curl -s "https://laravel.build/example-app?with=mysql,redis" | bash

اگر شما مشخص نکنید که کدام سرویس‌ها برای شما تنظیم شود، یک پشته پیش‌فرض شامل mysql، redis، meilisearch، mailpit و selenium تنظیم خواهد شد.

شما می‌توانید به Sail بیاموزید که با اضافه کردن پارامتر devcontainer به URL، یک دیوکانتینر پیش‌فرض را نصب کند.

curl -s "https://laravel.build/example-app?with=mysql,redis&devcontainer" | bash

# تنظیمات اولیه لاراول، از جمله تنظیمات محیط، پایگاه داده و مهاجرت‌ها، و تنظیمات دایرکتوری (Initial Configuration)

پیکربندی اولیه
تمامی فایل‌های پیکربندی برای چارچوب Laravel در دایرکتوری config ذخیره می‌شود. هر گزینه مستندسازی شده است، بنابراین از فایل‌ها بازدید کرده و با گزینه‌های در دسترس آشنا شوید.

Laravel در ابتدا تقریبا نیازی به پیکربندی اضافی ندارد. شما آزاد هستید تا شروع به توسعه کنید! با این حال، ممکن است بخواهید فایل config/app.php و مستندات آن را مرور کنید. این فایل شامل چندین گزینه مانند منطقه زمانی و محلی است که ممکن است بخواهید آن‌ها را بر اساس برنامه خود تغییر دهید.

# تنظیمات بر اساس محیط توسعه (Environment Based Configuration)

پیکربندی بر اساس محیط

از آنجا که بسیاری از گزینه‌های پیکربندی Laravel ممکن است بسته به اینکه برنامه شما روی دستگاه شما اجرا شود یا در یک سرور وب تولید شود، متفاوت باشد، بسیاری از پیکربندی مهم با استفاده از پرونده .env در ریشه برنامه شما تعریف شده‌اند.

پرونده .env شما نباید در source control برنامه شما ذخیره شود، زیرا هر توسعه‌دهنده یا سروری که از برنامه شما استفاده می‌کند، ممکن است نیاز به پیکربندی محیط متفاوت داشود. به علاوه، این یک خطر امنیتی است، زیرا در صورت ورود یک هکر به مخزن کنترل منبع شما، هر گونه اطلاعات حساسی که در آن وجود دارد، فاش خواهد شد. بنابراین، بهتر است پرونده .env را به source control اضافه نکرده و در هر محیطی به صورت مجزا پیکربندی کنید.

# نحوه کار با پایگاه داده و مهاجرت‌ها در لاراول (Databases & Migrations)

پایگاه داده ها و مهاجرت

اکنون که برنامه Laravel خود را ایجاد کرده‌اید، احتمالاً می‌خواهید برخی اطلاعات را در یک پایگاه داده ذخیره کنید. به طور پیش‌فرض، پرونده پیکربندی .env برنامه شما مشخص می‌کند که Laravel با یک پایگاه داده MySQL در ارتباط است و به پایگاه داده در آدرس 127.0.0.1 دسترسی خواهد داشت. اگر در macOS توسعه می‌دهید و نیاز به نصب MySQL، Postgres یا Redis در دستگاه دارید، ممکن است استفاده از DBngin برای شما مناسب باشد.

اگر نمی‌خواهید MySQL یا Postgres را در دستگاه خود نصب کنید، همیشه می‌توانید از یک پایگاه داده SQLite استفاده کنید. SQLite یک موتور پایگاه داده کوچک، سریع و خودکار است. برای شروع، با ایجاد یک پرونده SQLite خالی، یک پایگاه داده SQLite ایجاد کنید. به طور معمول، این پرونده در دایرکتوری پایگاه داده برنامه Laravel شما وجود دارد:

touch database/database.sqlite

سپس، پرونده پیکربندی .env خود را به گزینه درایور پایگاه داده SQLite Laravel به‌روزرسانی کنید. دیگر گزینه‌های پیکربندی پایگاه داده را می‌توانید حذف کنید:

DB_CONNECTION=sqlite
DB_CONNECTION=mysql
DB_HOST=127.0.0.1
DB_PORT=3306
DB_DATABASE=laravelDB_USERNAME=root
DB_PASSWORD=

بعد از پیکربندی پایگاه داده SQLite خود، می‌توانید مهاجرت‌های پایگاه داده برنامه خود را اجرا کنید که جداول پایگاه داده برنامه شما را ایجاد خواهد کرد:

php artisan migrate

# تنظیمات دایرکتوری در لاراول (Directory Configuration)

پیکربندی دایرکتوری

برای اجرای برنامه Laravel، همیشه باید آن را از ریشه “web directory” پیکربندی شده برای سرور وب شما ارائه دهید. شما نباید تلاش کنید که برنامه Laravel را از یک زیردایرکتوری “web directory” اجرا کنید. این کار ممکن است باعث فاش شدن فایل‌های حساس موجود در برنامه شما شود.

# مراحل بعدی راه‌اندازی پروژه لاراول (Next Steps)

اکنون که پروژه لاراول خود را ایجاد کرده‌اید، ممکن است نمی‌دانید چه چیزهایی باید بیاموزید. اولین گام برای آشنایی با لاراول، مطالعه مستندات زیر است:

  • چرخه زندگی درخواست
  • پیکربندی
  • ساختار دایرکتوری
  • واسط کاربری
  • سرویس کانتینر
  • Facades

همچنین، نحوه استفاده از Laravel، مراحل بعدی را برای شما مشخص می‌کند. روش‌های مختلفی برای استفاده از Laravel وجود دارد و ما در زیر دو مورد کلی را بررسی خواهیم کرد.

# توضیح درباره قابلیت‌های Laravel به عنوان یک فریم‌ورک توسعه وب (Laravel The Full Stack Framework)

Laravel یک چارچوب Full Stack است
لاراول می‌تواند به عنوان یک چارچوب Full Stack عمل کند. با عبارت “Full Stack Framework” به این معنا که شما از Laravel برای مسیریابی درخواست‌ها به برنامه خود و رندر کردن واسط کاربری شما از طریق قالب‌های Blade یا یک فناوری ترکیبی برنامه تک برگه مانند Inertia استفاده خواهید کرد. این روش رایج‌ ترین روش استفاده از چارچوب Laravel است و به نظر ما، بهترین روش برای استفاده از Laravel است.

اگر این روش استفاده از Laravel را برای برنامه خود پیش‌بینی می‌کنید، ممکن است می‌خواهید مستندات ما درباره توسعه واسط کاربری، مسیریابی، views یا ORM Eloquent را بررسی کنید. علاوه بر این، ممکن است علاقه ‌مند به یادگیری درباره بسته‌های جامعه‌یی مانند Livewire و Inertia باشید. این بسته‌ها به شما اجازه می‌دهند که از Laravel به عنوان یک چارچوب استک کامل استفاده کنید و در عین حال از مزایای واسط کاربری ارائه شده توسط برنامه‌های جاوااسکریپت تک برگه بهره‌مند شوید.

اگر از Laravel به عنوان یک Full Stack کامل استفاده می‌کنید، به شدت توصیه می‌کنیم که یاد بگیرید چگونه CSS و JavaScript برنامه‌ی خود را با استفاده از Vite کامپایل کنید.

# توضیح درباره قابلیت‌های Laravel به عنوان یک API Backend لاراول کارا (Laravel TheAPI Backend)

Laravel به عنوان بک‌اند API نیز عمل می‌کند
لاراول می‌تواند به عنوان بک‌اند API برای برنامه‌های تک برگه جاوااسکریپتی یا برنامه‌های تلفن همراه عمل کند. به عنوان مثال، می‌توانید از لاراول برای بک‌اند API برنامه Next.js خود استفاده کنید، شما می‌توانید از Laravel برای ارائه احراز هویت و ذخیره و بازیابی داده‌های برنامه خود استفاده کنید، در عین حال از خدمات قدرتمند Laravel مانند صف‌ها، ایمیل، اعلان‌ها و غیره استفاده کنید.

اگر قصد دارید از Laravel به این شکل استفاده کنید، بهتر است مستندات ما در مورد مسیریابی، Laravel Sanctum و ORM Eloquent را مطالعه کنید.

 

یک پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *